Kouluttajasta

Olen opiskellut koirien lajituntemusta ja koulutuksen teoriaa lukuisilla kursseilla ja luennoilla, lyhyemmillä ja pidemmillä, minkä lisäksi olen opiskellut omatoimisesti. Käytännön koulutusta olen opiskellut sekä omien, että lainakoirien kanssa, alkuun naksutinkoulutuksen kautta. Valmista ja kaikkitietävää minusta ei tule koskaan, kuten ei kenestäkään muustakaan, aina on tilaa oppia lisää ja löytää uutta.

Tärkeimpiä kursseja ja kouluttajia polkuni varrella ovat olleet:

CTC:n (Clicker Trainer's Club of Finland) 2000-2002 järjestämät viikonloppuleirit, joilla käytiin perusteellisesti läpi operantin ja klassisen ehdollistumisen perusteet ja koulutuksen tekniikkaa käytännössä, Tommy Wirénin ja muiden erinomaisten kouluttajien johdolla.

Tuire Kaimion luennot ja lukuisat käytännönläheiset esimerkit, höystettynä uusimmalla tutkitulla tiedolla, ovat aina olleet antoisia.

Kiva-Teamin ja Rakkaiden Haukkujen järjestämät koulutusohjaajakurssit. Kiva-Teamin kursseista ikimuistettavin oli Palovaroittajakoirakurssi itsensä Anders Hallgrenin johdolla. Rakkaiden Haukkujen kursseista antoisin on varmasti ollut Turid Rugaasin ongelmakoirakouluttajakurssi.

Paljon tärkeää oppia ja uusia näkemyksiä olen saanut ja saan myös kouluttajakollegoilta. Heiltä jotka ilmoittavat tittelikseen kouluttaja, kuin myös heiltä jotka eivät niin tee, vaikka taitojensa ja tietojensa perusteella voisivat tehdä. Koulutusta ei voi oppia (pelkästään) teoriassa, se opitaan käytännössä. Erilaisia kursseja olen vetänyt vuodesta 2005, alkuun osuuskunta Rakkaille Haukuille, sittemmin itsenäisesti. Koulutusfilosofiaani sisältyy ajatus siitä, ettei tärkeää ole olla virheetön ja kaikkitietävä, vaan säilyttää avoin mieli uusille ja erilaisille ajatuksille, jotta voi tarvittaessa joustavasti muuttaa omia käsityksiään, jos ja kun niissä muutettavaa on. Yksikään kouluttaja ei tiedä kaikkea.

Aiemmin olen harrastanut mm. pelastuskoiratoimintaa, tätä nykyä harrastan enimmäkseen verijäljestystä. Toimin myös Suomen kuulo- ja tukikoirat ry:ssä, mm tukihenkilönä.



Ota yhteyttä!

Yhteystiedot: info@tassuri.fi / Puhelut klo 17-20, 0400 965 870.
Ilmoittaudu kurssille sähköpostilla osoitteeseen info@tassuri.fi. Mainitse viestissä nimesi, yhteystietosi ja mille kurssille haluat osallistua. Kerro samalla koirasi nimi, rotu, ikä, sukupuoli, mahdolliset terveysongelmat, sekä muut tarpeellisiksi katsomasi asiat.